Вандализам на крстурском базену

автор сен 1. авґуст 2016

РУСКИ КРСТУР – У ноћи између петка и суботе, за сада непознати вандали, насилно су оштетили већину столова и клупа на базену, а неки су и запаљени. Од седам гарнитура столова  и клупа, колико су чланови Удружења риболоваца „Гргеч“ и други Крстурчани направили и поставили пре неколико година, сада је остао само један сто и неколико клупа.

Клупе и столове су одржавали већином риболовци, али и други људи из села, па иако су клупе понекад биле сломљене, никада то није урађено на овакав начин, рекао је члан Еколошког покрета „Зелени прстен“ Владимир Бучко. Иако је планирано да ове године буду обновљене и освежене, сада ће само склонити оно што је од њих остало.

-Треба реаговати на овакав вандализам, јер ако нико не буде одговоран за ово, такво понашање ће се наставити. Најављено је да ће на базен бити постављене клупе из дечијег парка, па треба претпоставити да ће, ако изостане реакција, исто бити поновљено.

Осим ове штете, активисти „Зеленог прстена“ и „Гргеча“ рекли су и да је до сада сломљено више од 40 садница дрвећа које су посађене овог пролећа, што нико не контролише. Бучко је најавио да ће ове јесени поново бити организована садња дрвећа.

(Опатрене 72 раз, нєшка 1)