Дом културе гостовао у Пољској

автор зам 7. юлий 2015

РУСКИ КРСТУР – Музичко-фолклорни ансамбл Дома културе Руски Крстур од 30. јуна до 5. јула учествовао је на другом делу Међународног фестивала „Свет испод Кичере“ у Легници, у Пољској, који организује домаћи Фолклорни ансамбл „Кичера“.

На гостовању у Пољској млађа група Извођачког фолклорног ансамбла представила је три кореографије, по неколико композиција отпевале су Андреа Бучко и Весна Међеши, а све учеснике пратио је Тамбуршаки оркестар.

Крстурчани су у оквирима фестивала имали седам наступа у Легници и околним местима, а пред скоро свим наступима, заједно са другим учесницима Фестивала, учествовали су на дефилеима. Ансамбли су имали и више сусрета са градоначелницима места у којима су наступали.

Осим из Србије, на Међународном фестивалу „Свет испод Кичере“ учествовали су и ансамбли из Бразила, Порторика, Турске, Тајвана и домаћини, а у првом делу Фестивала је учествовао и КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева.

Интересантна је чињеница да је Дом културе Руски Крстур учествовао и на првом Фестивалу „Свет испод Кичере“ у Пољској, а следеће године фестивал ће обележити 20 година одржавања.

(Опатрене 32 раз, нєшка 1)