„Заљубљени ученик“ победничка композиција на „Црвеном пупољку“

автор маф 29. юний 2015

РУСКИ КРСТУР – Композиција „Заљубљени ученик“, ауторског и брачног пара Михала и Радмиле Барна из Руског Крsтура, проглашена је за најбољу од 12 нових композиција на овогодишњој 47. музичко-плесној манифестацији за децу „Црвени пупољак“. Композицију је отпевао крстурски трио Иван Рац, Матеј Шепински и Борис Жирош.

Другонаграђена композиција је „Кокошја свађа“, ауторке Магдалене Хорњак Лелас из Новог Сада, за коју је текст написала Марија С. Хорњак, у извођењу Саре Надрљански из Новог Сада.

Трећу награду добила је композиција „Љубав у вртићу“, за коју је музику и текст написала млада ауторка Марина Роман из Руског Крстура, а отпевали су је Теодора Русковски и Јована Казак из Руског Крстура.

За најбољи текст изабрана је композиција „Космонаут“ Весне Нађ из Новог Сада коју су певали Михајло Ковач и Саша Захорјански такође из Новог Сада.

Аранжмане за нове дечије композиције направили су Мирослав Пап, Јулијан Рамач Чамо и Бора Анђелић, а матрице Мирослав Пап и Бора Анђелић.

Нове дечије композиције оцењивао је жири у саставу Татјана Колесар Гвојић, Владимир Међеши и Владимир Семан Зеро, а Наталија Зазуљак нове текстове за изведене дечије композиције на „Црвеном пупољку“.

Више фотографија са „Црвеног пупољка“ налазе се у фото-галерији РУЖА 2015 на сајту „Руског слова“.

(Опатрене 79 раз, нєшка 1)