Крстурска школа била домаћин прославе Дана просветних радника

автор зам 10. новембер 2015

РУСКИ КРСТУР – Дан просветних радника Србије, 8. новембра, просветни радници из свих места кулске општине обележили су заједничким дружењем у крстурском Ресторану „Црвена ружа“, а у организацији синдиката домаће Школе „Петро Кузмјак“.

Како Рутенпрес сазнаје од директорице Школе Хелене Пашо Павловић, у недељу, 8. новембра, Крстурчани су били домаћини 160 просветним радницима из свих основних и средњих школа у кулској општини, као и Школи за основно музичко образовање и Предшколске установе „Бамби“.

На обележавање Дана просветних радника дошли су и челници локалне самоуправе – председник Општине Кула Драган Трифуновић, његов заменик Велибор Милојичић, председница Скупштине општине Снежана Мркаић, начелник Општинске управе Владимир Павков, руководитељка Одељења за друштвене делатности Општинске управе Драгана Потпара и директор кулског ЈКП „Комуналац“ Дамјан Миљанић.

Дружење је протекло у веселом расположењу уз разноврсне и богате томболе које су спонзорисали привредници, предузећа и установе из Руског Крстура и других места општине.

Вече просветних радника се сваке године организује у другом месту, па је заставицу просветних радника Општине Кула директорица крстурске Школе Хелена Пашо Павловић у недељу предала ОШ „Вељко Влаховић“ у Крушчићу, која ће следеће године бити домаћин обележавања Дана просветних радника Србије у кулској општини.

(Опатрене 81 раз, нєшка 1)