Крстурчани на Данима Свидњика

автор зам 7. юлий 2015

РУСКИ КРСТУР – У организацији Месне заједнице Руски Крстур, а на позив домаћина, фудбалери „Русина“ из Руског Крстура су од 3. до 5. јула гостовали у Свидњику, где је у оквирима Дана тог места одржана и прослава 90-годишњице домаћег фудбалског клуба, данас под именом „Друстав“. На Данима Свидњика са фудбалерима је био и председник Савета Месне заједнице Руски Крстур Владимир Олејар и привредник Елемир Рац.

Како Рутенпрес сазнаје од тренера крстурских фудбалера Златка Сајанковића, у суботу, 4. јула, у оквирима обележавања поменутог јубилеја, одржан је турнир у малом фудбалу, на ком је мешана екипа „Русина“ и домаћих освојила 5. место од 8 екипа.

Истог дана поподне одржано је такмичење у великом фудбалу, у ком је ФК „Друстав“ победио „Русин“ са 3:2, а голове за „Русин“ дали су Милан Ђурић и Алек Чизмар. У такмичењу ветерана „Друстава“ и репрезентације ветерана Словачке домаћини су изгубили са 6:1.

Председник Савета Месне заједнице Руски Крстур Владимир Олејар делегацију Свидњика, на челу са градоначелником Јанком Холодњаком, позвао је на Дане крстурске паприке, а Олејар и Рац су били и у Међулаборцима, где је такође договорено да ће челници овог места доћи на овогодишње Дане паприке.

Осим поменутих контаката, у Свидњику и Међулаборцима, говорило се и о продужавању сарадње и посета у области културе и спорта.

(Опатрене 50 раз, нєшка 1)