Наредног викенда Дани крстурске паприке

автор јађу
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Наредног викенда, 15. и 16. августа, у Руском Крстуру биће одржана манифестација Дани крстурске паприке.

Програм почиње у 12 часова када је планиран сусрет откупљивача и произвођача паприке, а биће организован и обилазак њива под паприком.

Истог дана, у 16,30 ч. у центру Руског Крстура биће дефиле коња, а у 17 ч. свечано отварање. Гости манифестације моћи ће да прате пригодан културно-уметнички програм, да пробају различита традиционална јела која ће кувати Крстурчани у котлићима, као и да посете изложбу паприке и осталих повртарских култура и производе домаће радиности. У програму који почиње у 18 ч. биће дечији маскенбал и додела награда, као и музички програм.

У недељу, 16. августа, на Хиподрому „Леји“ у 15 ч. почињу касачке трке и дефиле фијакера, а у 17 ч. ревијална двозапрежна касачка трка. Вечера почиње у 18 ч., а након тога сви посетиоци ће моћи да се опусте уз музички програм.

На Дане крстурске паприке доћи ће и делегације Русина из Румуније, Украјине и Словачке, откупљивачи паприке, као и представници семенских кућа који ће имати и своје штандове.

Овогодишњу Манифестацију Дани крстурске паприке подржава Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, Општина Кула, Месна заједница Руски Крстур, као и бројне друге организације и појединци.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ