Нови потези Комисије за воду за пиће

автор маф 17. марец 2015

РУСКИ КРСТУР – Комисија за воду Еколошког покрета „Зелени прстен“ из Руског Крстура јуче је у проширеном саставу одржала састанак са представницима предузећа „ГМ вотер“ из Новог Сада, које се бави пречишћавањем и третманом воде, а чија технологија је примењена у фабрици воде у Сенти. За време прошлонедељне посете крстурске делегације фабрици воде у Сенти, ова технологија је оцењена као погодна за решавање проблема са водом у Крстуру.

На јучерашњи састанак је био позван и иноватор др Мирослав Бесермењи из Сремске Митровице, који је осмислио еколошко постројење за пречишћавање воде без коришћења хемијских средстава и представио га присутним.

Своја начелна решења за крстурски проблем с водом на јучерашњем састанку представио је директор предузећа „ГМ вотер“ дипл. инж. технологије Милорад Голубовић и мр Зоран Ћировић и превагнуло је опредељење за ту технологију, с обзиром да је већ остварена у многим предузећима, док за иновативну технологију др Бесермења и нашој земљи још увек нема разумевања, иако је награђивана у иностранству. Како је речено на јучерашњем састанку, на њу Крстурчани рачунају у даљим фазама решавања проблема са неисправном водом за пиће.

Представници предузећа „ГМ вотер“ су се обавезали да ће што је пре могуће дати конкретну понуду са предрачуном – и за фабрику воде и за цену воде коју би она производила, а са домаћинима су посетили и бунаре за крстурски водовод где би, по њиховим оценама, могла бити смештена будућа фабрика воде.

 

(Опатрене 44 раз, нєшка 1)