Обележена 11. годишњица Асоцијације медија

автор там 3. фебруар 2015

Асоцијација медија, репрезентативно пословно удружење индустрије штампаних медија које окупља 25 издавача, новинских агенција и портала, са више од 170 штампаних и електронских издања, прославила је 11. годишњицу традиционалним новогодишњим пријемом.

Свечаности, која је је одржана 29. јануара, присуствовали су министар културе и информисања Иван Тасовац, државни секретар задужен за медије Саша Мирковић, амбасадори Француске и Немачке, представници ЕУ, ОЕБС, Амбасаде САД, као и многобројне званице из света медија и бизниса, челни људи чланица Асоцијације и других новинских издавача.

Госте је поздравила извршна директорка Далила Љубичић, а потом им се обратио председник Управног одбора Зоран Секулић подсећајући на активности Асоцијације протекле године и нагласио значај нових медијских закона и њихове доследне примене. Он је указао и на тешке услове пословања штампаних медија, погођених текућом економском и структурном кризом, али је истакао да је, упркос томе, Асоцијација, у сарадњи са домаћим и страним партнерима, покренула више програма професионалне и стручне обуке новинара и менаџера својих чланица.

Министар Тасовац је поздравио рад Асоцијације и њених чланица, напомињући да излазак државе из власништва у медијима и прелазак на пројектно суфинансирање медијских садржаја у јавном интересу означава прекретницу у области медија. Тасовац је прецизирао да подржава све апеле за поштовање етичких норми у новинарству и позвао медије да у томе преузму свој део одговорности, напомињући да су врата Министарства у свако доба отворена за разговоре о унапређењу професионалних стандарда и рада медија у јавном интересу.

Медији на језицима националних мањина новинско-издавачких установа на русинском језику „Руске слово” и на словачком језику „Хлас људу” од 15. априла 2014. године су колективни чланови Асоцијације медија.

(Опатрене 90 раз, нєшка 1)