Пред нами 31. Лєтни олимпийски бависка

автор апал 1. април 2016

 Рио де Жанеиро будзе домашнї 31. Лєтних олимпийских бавискох хтори буду отримани од 5. по 21. авґуст того року. То город хтори познаме по самби, Копакабани, а ище баржей по добрим фодбалу и фодбалерох. Любителє спорта з нєсцерпеньом очекую початок наявеного спектаклу.

 Медиї у швеце уж од тераз преноша позитивни думаня и оцени о Бразилу як домашнього Лєтних олимпийских бавискох. Можебуц оцени таки, бо познате же Бразилци любя спорт, а окрем того, майстрове су за добру атмосферу, маю добри потенцияли, и мож повесц же су спортска нация.

 Рио де Жанеиро у еуфориї после одлуки Медзинародного олимпийского комитету же би ше 31. бависка отримали праве  там. Конкуренция городох хтори ше кандидовали за орґанизованє Бавискох була моцна.  У нєй бул и город Чикаґо, хтори раховал на кредибилитет  предсидателя ЗАД Барака Обами, хтори присуствовал на схадзки Комитету. Потим, Токио, хтори мал штири милиярди долари на рахунку, а хтори плановали потрошиц за бависка. Мадрид  мал моцни лоби, и вельо маєтних приятельох.

 Но, випатра же розум заш лєм надвладал шицки скрити и нє скрити „адути” хтори мали други городи кандидати. Чикаґо випаднул у першей рунди вицагованя, а у другей Токио. У трецей, Мадрид мал  барз малу потримовку у одношеню на Рио.

 Так Рио достал нову шансу же би врацел стару славу яку мал дакеди, а од преглашеня резултатох Медзинародного олимпийского комитету, Бразил ше почал  пририхтовац.

 Плановане же ше за орґанизацию и вибудов нєобходней инфраструктури потроши 11 милиярди долари. Уложело ше до вибудови нових авто-драгох, побрежйох, готелох… Такволани „Олимпийни валал” вибудовани у заходней часци Рия, дзе будзе отримана половка спортских змаганьох.

33 Olimpisjek igre Rio 2

 Змаганя буду отримани на осем локацийох. Найзначнєйша – стадион Маракана на хторим ше отрима церемония отвераня и завераня Бавискох, як и финални фодбалски змаганя. На стадиону Жоао Авеланж буду отримани атлетски змаганя, а у националним акватик центру „Мария Ленк” буду отримани ватерполо, и змаганя у плїваню и скаканю до води.

 Популарне побрежє Копакабана будзе место дзе буду отримани змаганя у триатлону и волей бичу. Арена ХСБЦ порихтана за змаганя у ґимнастики и у ритмичней ґимнастики. Писта Самбадром порихтана за змаганя у маратонским обегованю и швидким крачаню. У дворани Ґиназио до Мараканзиньо ше буду змагац одбойкаше, а у залїве (лаґуни) Родриґо де Фреитас буду отримани веслацки змаганя.

И нашо спортисти виборели пласман за участвованє на 31. Олимпийних бавискох у Рию у єденац спортох.  У нашим тиму 74 спортисти,  трицец штири жени и трицец пейцме хлопи.

НОВИ СПОРТИ

 На програми 31. Олимпийских бавискох плановани змаганя у 26 спортских конарох и вкупно 39 дисциплинох. Було два шлєбодни места за нови спортски конари. На  тоти места конкуровали: бейзбол, софтбол, карате, ґолф, сквош, ролер-спорти и раґби. Дзепоєдни зоз спомнутих буду уключени до програми бавискох.

(Опатрене 111 раз, нєшка 1)