Ученици уживали у Дечијој недељи

автор тах 12. октобер 2015

КУЦУРА – У Дечијој недељи, која је завршена прошлог петка, за ученике у Куцури биле су припремљене бројне активности – од спортских и едукативних такмичења, до креативних радионица, а сви на тему овогодишње манифестације „Подршка породици – најбоља подршка деци“.

Најмлађи ученици ОШ и деца из дечијег вртића „Грлица“ цртали су по асфалту, посетили су Геронтолошки центар, а на крају Дечије недеље су имали масенбал, па су се у маскама прошетали кроз центар села.

Целе недеље су била организована спортска такмичења у одбојци и малом фудбалу, организован је крос за старије, а за млађе ученике штафетне игре. Ученици од првог до четвртог разреда имали су радионице „Играј се и направи нешто лепо од ЕКО-материјала“ и „Лутка“, на којој су им у прављењу лутки од крпица помагали и родитељи.

С обзиром да је октобар и Месец књиге, ученици су посећивали и сеоску библиотеку, у коју је био бесплатан упис у току Дечије недеље. Изабрани ученици су били и на пријему код председника Општине, а најбољи фудбалери на Међуопштинском такмичењу у малом фудбалу.

У оквирима Дечије недеље и ОШ и вртић учествовали су у хуманитарној акцији „Деца деци“, на којој је скупљан школски прибор, стари уџбеници, одећа и играчке деци у потреби, а Дечија недеља у Куцури завршена је са журком за млађе, а касније и за старије ученике.

(Опатрене 46 раз, нєшка 1)