У „Бамбију“ обележен Дан планете Земље

автор маф 8. юний 2015

РУСКИ КРСТУР – Дан планете Земље, 5. јун, обележен је и у крстурском Одељењу „Цицибан“ ПУ „Бамби“, доделом признања „Зелени листић“ и Маскенбал. Традиционални „Зелени листић“ деца и њихове васпитачице ове године доделили су Волонтерском кампу, а у име прошлогодишњег организатора Кампа, примила га је председница Туристичког удружења „Руски Крстур“ Ивана Дудаш. Камп је добио признање за сарадњу и украшавање села које обављају волонтери.

Дан планете Земље „најмлађим и највреднијим еколозима“, честитале су и председница крстурског Еколошког покрета „Зелени прстен“ др Леона Доротић Гутеша и председница његовог Управног одбора др Љиљана Соколова. Оне су похвалиле истрајност у целогодишњој едукацији најмлађих о веома важној теми као што је екологија.

Поводом Дана планете Земље одржан је и традиционални маскенбал на ком су деца из „Бамбија“ у свом вртићу, али и кроз центар села, прошетали у маскама пред великим бројем Крстурчана. На посебним плакатима на капији вртића, деца су становницима Руског Крстура скренули пажњу на чување планете. Сав материјал припремили су са својим васпитачицама на радионицама посвећеним екологији, а посебно рециклажи.

 

(Опатрене 68 раз, нєшка 1)