У Куцури одржана Акција младих „Дај и ти своју руку“

автор тах 27. юлий 2015

КУЦУРА – „Куцурско удружење младих“ (КУМ) на овогодишњој Акцији младих „Дај и ти своју руку“, која је одржана од 24. до 26. јула у Куцури угостило је око 120 младих акцијаша из целе Србије, а после смештаја у куће домаћина, првог дана Акције одржане су радионице на којима су се акцијаши упознали с Акцијом и Куцуром, а потом је сусрет младих свечано отворен у Дому културе.

Акцију је отворио председник КУМ Стеван Самочета, а присутне је поздравио и заменик председника Општине Врбас Милан Глушац, као и заменик председника Матице Русина Миломир Шајтош.

На отварању премијерно је изведена и представа Драмске секције КУМ „Преостале пустоловине“, по тексту и режији Игора Пушкаша, а глумиле су Александра Русковски, Давид Кулић, Никола Салонтаји и Катарина Кулић.

За акцијаше је у петак организован и рок-концерт на ком је учествовао и домаћи састав „Демигод“, „Директ Драјв“ из Зрењанина и „Хеви вок“ из Куле. Овим концертом отворена је бина која је реновирана непосредно пре одржавања Акције. Врбаски едукативни центар био је координатор пројекта адаптације бине, а сарадник у координацији био је и председник КУМ Стеван Самочета.

Волонтери су у суботу на радној акцији уређивали јавне површине у селу, засадили су неколико садница, а један део младих помагао је по кућама старијим особама.

У суботу су одржане и радионице и разне слободне спортске, културне и едукативне активности, а дан су завршили са ноћним купањем на базену у Врбасу.

Последњег дана акције, у недељу, млади су присуствовали на Литургији у гркокатоличкој цркви, а пре одласка дружили су се на „Војином салашу“.

(Опатрене 111 раз, нєшка 1)