У Врбасу одржан семинар за просветне раднике

автор апм
996 Опатрене

ВРБАС – У врбаском Хотелу „Бачка“, у суботу и недељу, одржан је семинар за русинске просветне раднике под називом „Како повећати ефикасност и мотивацију за рад и учење – рационално-емотивни приступ“, који се налази у Каталогу Педагошког завода Војводине за ову школску годину и носи 24 бодова.

Семинар је акредитован за 30 учесника, а пратиле су га васпитачице у предшколским одељењима на русинском језику и учитељи и наставници из основних школа у Руском Крстуру, Куцури, Ђурђеву, Новом Саду, Шиду, Сремској Митровици, Савином Селу, Врбасу, Кули и Новом Орахову.

Seminar-02

Теме семинара су биле увод у теоријски приступ рационално-емотивно-бихејвиоралној психотерапији, упознавање са „АБЦ“ моделом људског реаговања, грешкама у размишљању, асертивност и комуникацијске способности, блокирање мотивације, професионални стрес и друге корисне теме.

Реализаторке и ауторке семинара су психолошкиње Милена Опарница и Мирјана Тркуља, организатор Национални савет русинске националне мањине, а председница Одбора за образовање Меланија Римар је истакла да су семинари васпитачицама, учитељима и професорима веома потребни за рад, а учесници овог семинара сами су и изабрали тему.

Утисци учесника су били позитивни због тема које применљиве у свакодневним ситуацијама у просветном раду.

Seminar-04

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ