Aтлетичари успешни на финалним такмичењима у Војводини

автор зам 9. юний 2015

НОВИ САД/РУСКИ КРСТУР – Млада атлетичарка Кристина Катона из Руског Крстура прошле недеље на два финална такмичења школских првенстава у атлетици у Војводини освојила је прва места у скакању у вис и поправила свој лични рекорд.

С обзиром да је рођена 2002. године, Кристина је могла да се такмичи на војвођанском финалном такмичењу Школског првенства у атетици за ученике до 6. разреда ОШ, које је у Новом Саду одржано 4. јуна, када је прескочила летву на висини 1,49 метара, и тако освојила прво место и за 2 цм поправила свој лични рекорд. На истом такмичењу Микола Папуга (2002) у трци на 60 метара заузео је пето место.

Atletika-02-Katonova i Papuga

У суботу, 6. јуна, у Новом Саду је одржано и Првенство Војводине у атлетици за старије пионире, на ком је Кристина Катона у скоку у вис освојила прво место и поправила свој лични рекорд прескочивши 1,50 м, а Антонија Монар друго место прескочивши 1,45 м.

Друго место освојио је Иван Будински у бацању копља, и са 40,81 м поставио је свој лични рекорд, а освојио је и друго место у бацању кугле.

Atletika-03-Monarova i Katonova (z ljiva na pravo)

Женска штафета из Крстура у трци 4х100 м освојила је треће место, а за екипу су трчале Дајана Сабо, Кристина Катона, Валерија Ковач и Антонија Монар.

Дајана Сабо се на овом првенству такмичила и у трци на 100 и 300 метара, Валерија Ковач на 100 метара и у скакању у даљ, а Тереза Будински у трци на 600 метара.

И за ова такмичења атлетичаре је припремала Сања Тиркајла.

Atletika-04-Stafeta

 

(Опатрене 96 раз, нєшка 1)