Конкурс за награде ученицима и стипендије студентима

автор ркк/зам
852 Опатрене

КУЛА – Одељење за друштвене делатности Општинске управе Кула расписало је Конкурс за награде ученицима и стипендије студентима у школској 2015/2016. години.

Право на једнократну награду остварују ученици основних и средњих школа који су прошле године заузели прво, друго или треће место у појединачној конкренцији на окружним, републичким или државним такмичењима које организује Министарство просвете Владе Републике Србије, или Секретаријат за образовање, управу и националне манњине-заједнице АПВ.

Право на стипендирање остварују студенти који се финансирају из буџета Републике Србије, за време студија су остварили најмање 240 ЕСПБ бодова и најмању средњу оцену 9 у прошлим годинама студирања, који на територији општине Кула имају пребивалиште најмање 6 месеци пре расписивања конкурса и први пут уписују годину студија. Право на стипендију немају студенти прве године и апсолвенти.

Конкурс је отворен до 15. новембра, а осим на сајту Општине Кула (www.kula.rs), биће оглашен и у свим основним и средњим школама у кулској општини, као и у месним канцеларијама.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ