Биће купљене камере за видео-надзор

автор зам
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – На јучерашњој седници Савета Месне заједнице (МЗ) Руски Крстур донета је одлука о расписивању јавне набавке мале вредности преко које ће МЗ купити пет камера за видео-надзор. Како је договорено, једна камера ће бити постављена у центру Крстура, а по једна на сва четири излаза из места – према Кули, Крушчићу, Косанчићу и Лалићу. За спровођење поступка јавне набавке једногласно је изабрана комисија у којој је председник Савета Владимир Олејар, чланови Игор Фејди и Тихомир Фејди, а њихови заменици чланови Савета Игор Џуња, Владимир Малацко и Јанко Мудри. За надзор радова именован је секретар МЗ Михајло Сабадош.

Десет присутних чланова Савета јуче је разговарало и о плановима за уређење села, а посебно су истакнути проблеми са старим дрвећем чије корење, које се налази близу пута, диже асфлат, међутим није се дошло до одговора ко је задужен за решавање овог проблема – ЈКП „Руском“ или ЈП „Завод за изградњу Кула“. Говорило се и о обнављању тротоара у парку у центру Крстура, међутим, због финансија, овај пројекат ће бити реализован тек следеће године, оцењено је на седници. Владимир Малацко предложио је да се у центру села постави огласну таблу, као што већ постоје испред Месне заједнице и „Рускома“.

MZ-02

Већ традиционално чишћење базена биће организовано 19. јуна, договорено је на седници, а ко жели да помогне, може да се пријави у Месну заједницу.

Савет је разматрао и захтев познате крстурске бодибилдерке Илоне Зарубице да јој МЗ финансијски помогне одлазак на важно такмичење у Француску. Иако у финансијском плану за ову годину нису предвиђена средства за такве намене, чланови Савета су се договорили да ће наћи решење како да помогну познатој бодибилдерки.

Расподела средстава у области спорта у Руском Крстуру такође је била једна од тема дискусије, где је речено да ће сви клубови Спортског друштва „Русин“ годишње из самодоприноса добијати укупно 667 000 динара, а чланови Савета су оценили да се та средства не распоређују како треба. Како је на седници речено, у спортске клубове у којима су Крстурчани успешни улаже се мање него што би требало, па је оформљена комисија у којој је Игор Фејди, Звонко Рац, Жељко Ковач и Олена Папуга, која ће разговарати са представницима клубова у смислу правилније расподеле средстава из самодоприноса за спорт.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ