Свако би на мом месту урадио исто

автор зам
994 Опатрене

НОВИ САД – Новинарка-уредница у новинама „Руске слово“ Славица Фејса ових дана је била у центру пажње већине дневних писаних и електронских медија због свог хуманог геста. Наиме, у петак, 21. октобра преподне, пронашла је тек рођену бебу коју је једна жена у платненој торби оставила у дворишту новосадског породилишта „Бетанија“. Због овог првенствено људског геста заслужила је похвале јавности, а једна од њих је и та да су је дневне новине „Блиц“ у понедељак, 24. октобра, прогласили за Победника у својој редовној рубрици „Победник“.

Славица Фејса често пролази поред „Бетаније“ и, како је рекла за Рутенпрес, чула је бебин плач, отворила торбу и видела тек рођено дете. Да није много прошло од рођења потврдила је и докторка у „Бетанији“.

-Узела сам дете, прво отворила врата бутика дечије опреме који се налази у близини и позвала неког упомоћ. Власник бутика Бранислав Штрбац је излетео напоље па смо пожурили са бебом у рукама према главном улазу у породилиште. Дете сам дала човеку из обезбеђења, а он га је даље проследио медицинским радницима. Продужила сам на посао и тек тада сам се сетила да нисам оставила своје податке у „Бетанији“. Вратила сам се, и у присуству лекара и полиције, дала изјаву – прича Фејса.

-Тек тада сам сазнала да се ради о дечаку, да је добро, да је на „утопљавању“, а сестре у Бетанији су га назвале „Срећко“, рекла је Славица и додала да би сигурно, без дилеме, свако на њеном месту урадио исто.

-Штета што је дечак овако дочекан на овај свет, и надам се да ће се нешто догодити и да ће га отхранити добри људи – каже Фејса.

О томе шта ће се даље дешавати са дететом одлучиће Центар за социјални рад, истрага је у току, а Славица је сазнала да је дете сада добро и да о њему брину лекари и медицинске сестре у Дечијој болници у Новом Саду.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ