СО Кула прихватила инвестицијски буџет

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – Главна тачка јучерашњег заседања Скупштине општине (СО) Кула била је прихватање ребаланса општинског буџета за 2015. годину који је, како је наглашено, у односу на прошли – инвестицијски, с обзиром да су за улагања опредељена средства у износу од око 380 милиона динара.

Ребаланс буџета је донет због повећања прихода за око 90 милиона више у односу на исти период прошле године. Укупан буџет Општине Кула сада је планиран на милијарду и 332 милиона динара.

У ребалансу буџета Општине Кула 13 милиона и 170 хиљада динара намењено је крстурском ЈКП „Руском“ за набавку хлорогена за извор на водоводу, а на иницијативу поменутог предузећа.

Како је на питање одборника Жељка Ковача на састанку Скупштине општине одговорио заменик председника Општине Кула Велибор Милојичић, преко кулског ЈП „Завод за изградњу“ биће извршено више инвестицијско-комуналних улагања у Крстуру из самодоприноса и општинског буџета, а које је предложио Савет Месне заједнице Руски Крстур.

Такође, у буџету су планирана средства за дотације из самодоприноса друштвеним организацијама у Крстуру, за шта ће, како је за Рутенпрес изјавио Милојичић, бити расписани посебни конкурси за око две недеље.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ