„Бајка“ и „Идеја“ добиле средства од Покрајине

автор сен
1.2k Опатрене

НОВИ САД – Покрајинска влада уручила је уговоре о добијању бесповратних средстава за удружења грађана са територије Војводине, по конкурсима за реализацију пројеката из области туризма, као и за развој и ревитализацију уметничких и старих заната.

Међу удружењима која су добила средства је и крстурска „Бајка“ и кулска „Идеја“. „Бајка“ је за пројекат „Стари занат“ на овом конкурсу добила 120 хиљада, а „Идеја“ за пројекат са истим насловом добила 70 хиљада динара. Уговоре су потписале председнице поменутих удружења – „Бајке“ Славица Катона и „Идеје“ Серафина Бики.

Поводом потписивања уговора, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин рекао је да су удружења за претходне две године много допринеле развоју туризма у Војводини.

– Данас је туризам најпрофитабилнија привредна грана у Војводини, а прошле године се први пут десило да су приходи од туризма већи од 200 милиона евра. У првих пет месеци број посетилаца за 15,8 посто је већи у односу на исти период 2014. године, а управо и корисници ових средстава за која су сада потписани уговори, много допринели развоју турзима – рекао је Васин.

APV-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ