Вече посвећено Костељнику, сутра промоција књига за децу

автор тах/зам
1.1k Опатрене

КУЦУРА – Поводом 23. Културне манифестације „Костељникова јесен“, јуче је у холу Дома културе у Куцури одржан музичко-књижевни програм, који је организовао Дом културе Куцура, Месни одбор Матице Русина (МО МР) Куцура, Етно-клуб „Отето од заборава“ и ОШ „Братство јединство“.

На програму су са више рецитација и композиција учествовали ученици од првог до седмог разреда ОШ, а за ову прилику припремиле су их учитељице, наставница и библиотекарка. Кроз конферансу дат је осврт и потсећање на живот и рад др Хавријила Костељника. Такође, Аранка Међеши, председница Етно-клуба „Отето од заборава“ прочитала је речи владике бачког Иринеја и отворила изложбу слика на тему „70-годишњица колонизације“ који су настали на овогодишњој Ликовној колонији „Куцура“ у организацији МО МР. На програму су били присутни и неки чланови Управног одбора МР, на челу са њеним председником Ђуром Папугом.

Програм „Костељникове јесени“ ће се сутра, 24. новембра, поново бити у Куцури, где ће у ОШ „Братство јединство“, у присуству аутора, бити представљене најновије књиге за децу у издању НИУ „Руске слово“ – „Слога“ аутора Серафине Макаји, „Воз на канап“ Меланије Римар и „Куглице и мехурићи“ Ирине Харди Ковачевић.

1-KJ-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ