Мирослав Чакан у Савету за међунационалне односе Општине Жабаљ

автор бас
1.2k Опатрене

ЖАБАЉ – На јучерашњем састанку Скупштине општине (СО) именован је Савет за међунационалне односе Општине Жабаљ, у ком Русине представља Мирослав Чакан из Ђурђева, које је именован и за заменика председника тог тела.

За председника Савета за међунационалне односе Општине Жабаљ именован је представник српског народа Милорад Раданов из Чуруга. Као представници српског народа у Савету су још и Никола Павић из Жабља и Срђан Пандуров из Чуруга, представник мађарске националне мањине је Чаба Чока из Темерина, а представни ромске националне мањине је Душан Радул из Чуруга.

Мирославу Чакану је ово други мандат у Савету за међунационалне односе Општине Жабаљ и, како је рекао, Савет је отворен за сва питања везана за остваривање националних права и међунационалних односа, а у вези са овим питањима заинтересовани за разговор могу да му се обрате лично, или у Подручну канцеларију Националног савета Русина у Ђурђеву, у КУД „Тарас Шевченко“.

На јучерашњем састанку СО Жабаљ биле су 23 тачке дневног реда и одборници су једногласно прихватили три одлуке о даљем раду општинских тела, девет извештаја о раду јавних предузећа и установа којима је оснивач Општина, као и једанаест решења о начину функционисања општинских радних тела и институција.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ