Технологија фабрике воде у Сенти погодна и за Крстур

автор маф
937 Опатрене

СЕНТА/РУСКИ КРСТУР – Делегација Иницијативног одбора за решавање проблема са водом Месне заједнице Руски Крстур и Комисије за воду Еколошког покрета „Зелени прстен“ у уторак, 10. марта, посетила је фабрику за пречишћавање воде у Сенти, која ради у саставу компаније за производњу пекарског квасца „Алтек Србија“.

По речима чланова делегације – покрајинског посланика Славка Раца и председнице Еколошког покрета др Леоне Доротић Гутеша, савремена америчка технологија коју су видели у Сенти могла би у целини бити примењена и у потенцијалној фабрици воде у Крстуру.

То је Крстурчане подстакло да преузму даље кораке у реализацији овог великог подухвата, а први ће бити израда пројектне документације, за чија средства треба конкурисати у Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Осим поменутих, у крстурској делегацији у Сенти били су и председница УО „Зеленог прстена“ др Љиљана Соколова, в.д. секретара Месне заједнице Јулијан Међеши, директор ЈКП „Руском“ Игор Фејди, испред локалне самоуправе Стјепан Вакула, као и стручни консултант за пројектантску компанију СИД Вељко Сузић из Сомбора.

 

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ