Александра Русковски и Марко Буила побиднїки змаганя за найкрасши глас

автор зам  фото вев
1.3k Опатрене

РУСКИ КЕРЕСТУР – У змаганю младих шпивачох-аматерох за традицийни награди  „Червеней ружи” – кошарку червених ружох, дзивоцку ладу и чобoьов – того року победзели Александра Русковски з Руского Керестура и Марко Буила з Коцура. Александра кошарку червених ружох и дзивоцку ладу освоєла зоз шпиванку „Най живот идзе”, а Марко чобольов зоз шпиванку „Мацерова мушкатла”.

Змаганє за найкрасши глас на 56. Фестивалє рускей култури „Червена ружа”  отримане вчера, 30. юния, того року у рамикох манифестациї Фестивалу „Одгуки ровнїни” на отвореней сцени у дворе Школи „Петро Кузмяк”.

Попри спомнутих побиднїкох, змагали ше Кристина Горняк з Дюрдьова, зоз шпиванку „Мацеров благослов”; Лидия Горняк з Дюрдьова, зоз шпиванку „Цо то любов”; Себастиян Надь з Керестура зоз шпиванку „Чарни очка поце спац”; Саня Ґайдош з Коцура, з композицию „Миклошевска любов”; Єлена Горняк з Дюрдьова, з композицию „Пред нашима дзверми”; Владимир Горняк з Дюрьова, зоз шпиванку „Дюрдьове мой”,  Татяна Буила з Коцура, зоз шпиванку „Валалу моєй младосци”  и Арсениє Вуйович з Дюрдьова, зоз шпиванку „Моя писня”.

Жири за интерпретацию шпиванкох окреме похвалєл Кристину Горняк, Себастияна Надя и Татяну Буила.

Вецей фотоґрафиї мож видзиц у ґалериї з „Червеней ружи” на правим боку нашого сайту.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ