Одржан Седми Хорски фестивал „Карпати“

автор але
1.5k Опатрене

ВРБАС – у Великој сали Културно-просветног друштва (КПД) „Карпати“ у Врбасу, у суботу, 20. маја, одржан је Седми Хорски фестивал „Карпати“.

Многобројној публици прво се представио хор домаћина – Мешовити хор КПД „Карпати“, под диригентством Нађије Воротњак, а затим је наступио Хор гркокатоличке цркве св. апостола Петра и Павла и Русинског културног центра „Хармонија“ из Новог Сада, Мешовити хор Дома културе и Катедралне цркве св. о. Николе из Руског Крстура и Хор „Розанов“ из Ђурђева.

Као гости на Фестивалу наступили су Хор „Бачки певачи“ из Врбаса и Хор јеврејске општине „Хашира“ из Новог Сада.

Овогодишњи Фестивал био је домаћин и гостима из иностранства – орекстру бандуриста Кијевског института музике и Инструменталном ансамблу „Високи дворац“ који чине професионални музичари филхармоније из Лавова у Украјини. Гости у Србији бораве на „Данима Украјине“ у Новом Саду.

После манифестације, у веселој и пријатној атмосфери за учеснике и госте Фестивала организовано је дружење у Центру за физичку културу „Драго Јововић“.

Овогодишњи Фестивал одржан је уз финансијске потешкоће, али и финансијску подршку организатору – КПД „Карпати“ – коју су обећали Национални савет Русина, Општина Врбас, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-наионалне заједнице.

1-Hori-14

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ