Дефиле запрега и културно-уметнички програм

автор маф
1.3k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Пре свечаног отварања овогодишњих „Дана крстурске паприке“ у центру села одржан је дефиле запрега, који је организовао домаћи Коњички клуб „Русин“.

У дефилеу је учествовало седам парадних запрежних коња – пет власника из Крстура и два власника из Куцуре, који су превозили младе и децу, чланове фолклорних група Дома културе у народној ношњи.

У културно-уметничком делу програма учествовали су Млађа и Старија дечија фолклорна група Дома културе Руски Крстур, које је припремила хореограф Габријела Сајанковић, као и Мушка певачка група, на челу са руководиоцем Јулијаном Рамачем Чамом.

Поводом „Дана крстурске паприке“ и ове године одржан је дечији маскенбал у знаку паприке, а који је са децом организовала Љубица Њаради, педагог у крстурској школи и учитељица Наталија Зазуљак. Водитељ програма био је познати крстурски глумац Емил Њаради.

На Манифестацији је било много посетилаца, гостију из ближих и даљих места, који су могли да разгледају и купе паприку и друго поврће, разне производе домаће радиности, сувенире, пиће и друго. Међу излагачима било је и неколико фирми који се баве продајом семена, хемијских средстава и осигурања, са којима сарађују крстурски произвођачи паприке.

За посетиоце манифестације у 16 котилића припремљена су традиционлано кувана јела, јела са ражња и роштиља, а могло се и освежити на одређеним местима. Присутне је до касних вечерњих сати забављала крстурска музичка група „Пицикато бенд“, а у петак пре манифестације домаћи састав „Томас шоу бенд“.

Више фотографија у галерији на нашем сајту.

Prohrama-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ