Поводом два јубилеја и Ликовна монографија

автор бас
842 Опатрене

ГОСПОЂИНЦИ – Поводом прошлогодишње јубиларне, десете Колоније ликовних уметника „Сусрета код Боднарова“, као и обележавања 110 годишњице од рођења Стевана Боднара, последњег дана Колоније, у недељу, 26. јула, представљена је Ликовна монографија „Сусрети код Боднарова 2005-2014“.

На промоцији књиге, у којој је краћу биографију и фотографију једне слике представио сваки уметник који је учествовао на некој од десет Колонија, испред издавача – Друштва за русински језик, књижевност и културу, говорила је Ирина Папуга, као и рецензенти Ирина Харди Ковачевић и мр Миомира Благојевић.

Пре представљања Монографије, своју прву књигу песама „Ако заборавим“ представио је млади песник из Жабља Марко Билић.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Колонија ликовних уметника „Сусрети код Боднарова“ јуче поподне завршена је са доделом захвалница учесницима. Најмлађим учесницима, породица писца Штефана Худака поклонила је по једну његову књигу за децу „Кудлик пудлик“, а организатори прибор за цртање.

Колонију је организовало Друштво за русински језик, књижевност и културу, у сарадњи са ОШ „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, бројним спонзорима, удружењима и појединцима, као и уз подршку Општине Жабаљ и Националног савета Русина.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ