Почали нащиви подручним канцеларийом НС

автор ига/зам
886 Опатрене

СУБОТИЦА – З нащиву Подручней канцелариї Националного совиту (ПК НС) у Суботици, пондзелок, 29. юния, представителє НС почали обиходзенє шицких подручних канцеларийох и його координацийох, односно КУД по наших местох, у хторих векшином и подручн канцелариї НС.

У Дружтве Руснацох у Суботици з членми Координациї ПК, хторей на чолє Ксения Палатинус, и Управного одбору Дружтва бешедовали предсидатель Вивершного одбору Желько Ковач и секретар НС Руснацох Таня Арва Планчак, котрим домашнї винєсли активносци и проблеми у роботи, як и плани за дальши активносци, насампредз у обласцох за хтори компетентни совити националних меншинох.

Бешедуююци о образованю, учителька у пензиї Наташа Ґрунчич гварела же у сотруднїцтве з Дружтвом за руски язик, литературу и културу порушане же би ше од нового школского року у ОШ „Соня Маринкович” знова отримовало факултативне виучованє руского язика, за цо потребне винайсц одвитуюцу фахову замену. Як гварела, на годзини виучованя руского язика би ше могло назберац достаточне число дзецох.

1-Subotica-02

Тиж так, у Дружтве треба знова порушац активносци и за предшколски дзеци у Суботици, а и за роботу з дзецми у школи и предшколскима потребна и одредзена материялна потримовка, як за порядну роботу, так и за мотивованє дзецох и родичох прейґ рижних наступох, вилєтох, стретнуцох з другима дзецми з наших местох. На розгваркох поведзене же и дзеци зоз Суботици заинтересовани за одход до лєтнєй школи Руснацох у Словацкей.

Попри терашнїх порядних активносцох и манифестациїйох у култури, Дружтво тоту обласц планує прешириц з отримованьом вецей трибинох о култури и мултикултуралносци, пре представянє и другим националим  заєднїцом, у чим би, як гварене, мали потримовку и на конкурсох локалней самоуправи. Розпатра ше и можлївосц снованя секциї за ручни роботи женох.

 Предсидатель Дружтва Иван Гарди, котри у ПК НС задлужени за информованє, гварел же и у новинох „Руске слово” потребне частейше информовац о роботи Дружтва, а и надалєй Суботичанє найвекши проблем маю з обезпечованьом нових просторийох за роботу.

Локална самоуправа Дружтву понукла 5 нови можлїви просториї, медзитим, анї єдна нє одвитуюца, та ше причека на понуканє вигоднєйшого простору.

На концу нащиви, Желько Ковач домашнїм придал малюнок нашого уметнїка Владу Нярадия з Вербасу, понеже вон каждому КУД подаровал по єдну свою роботу з циклусу „Карпатски мит”.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ