Радни састанак са тимом за родну равноправност Националног савета Русина

автор ртп/фото вев
1.1k Опатрене

НОВИ САД – Јуче, 20. децембра, активисти Центра за подршку женама Софија Мандић и Марија Срдић са тимом за родну равноправност Националног савета (НС) Русина у Новом Саду одржале су радни састанак, који ће искористити за смернице у раду будућег радног тела за родну равноправност НС Русина.

На основу семинара на тему „Политике родне равноправности у раду националних савета мањина“, који је одржан у августу ове године, чланица НС и његовог Извршног одбора Наташа Макаји Мудрох приказала је преглед активности НС Русина везаних за родну равноправност у 2016. години, у ком је анализирала и садржаје часописа МАК и „Захрадка“ и показала да је испоштован одређени проценат заступљености родне равноправности. Анализа је обухватила и учеснике програма Русинског културног центра, где је такође била заступљена задовољавајућа родна равноправност.

Осим поменуте Наташе Макаји Мудрох, присуствовали су и Мартица Тамаш, Јелена Перковић, Анамарија Ранковић, Борис Фејди, Марија Перковић, Анита Говља и Вероника Вујачић.

Sastanak sa timom za rodnu ravnopravnost Nacionalnog saveta Rusina

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ