Фестивал русинске културе „Црвена ружа“ последњег викенда јуна

автор зам
1.1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Фестивал русинске културе „Црвена ружа“ одржаће се крајем месеца, од 24. до 26. јуна.

Јуче је на састанку Програмског одбора потврђено да ће овогодишњи Фестивал почети отварањем изложбе ликовних радова Анђелке Античевић из Беркасова у холу Дома културе, а изложба ће бити отворена сва три дана Фестивала.

У петак у 18 часова, на отвореној бини у школском дворишту, биће одржана дечија манифестација „Црвени пупољак“, а после ње, у 21 ч. манифестација „Одјеци равнице“.

У суботу, у току дана, биће више пратећих манифестација као што је Крстурски сајам, спортски турнир у одбојци и спортска такмичења за децу за посебним потребама. У вечерњим часовима биће одржан Свечани концерт „У сред широке равнице“ на ком ће као гости наступити КУД „Србија“ из Куле. Улаз за суботњи програм за родитеље са предшколском децом је бесплатан. После концерта, у простору за разоноду, наступиће тамбурашки оркестар “Равница” из Суботице.

У недељу, 26. јуна, Фестивал ће бити завршен са најстаријом манифестацијом „Црвена ружа“ која ће се одржати у Великој сали Дома културе. У ревијалном делу биће представљене забавне композиције са албума „Само једам поглед“ аутора Златка Русковскија из Руског Крстура.

У петак и суботу, после програма, у дворишту школе биће жива музика, а у суботу ће се кувати котлићи.

3-Uhodnjici

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ