У суботу је одржано традиционално Вече пријатеља

автор апм, превео Дарко Загорац
2.1k Опатрене

ВРБАС – У врбаском ресторану „Чаво” у суботу, 8. децембра, одржано је традиционално Вече пријатеља, које организује парохијски Каритас из Руског Крстура, а тема Вечери је била „Борба против сиромаштва”.

Водитељи су вече почели цитатом Кјаре Лубик, оснивачице Покрета фоколара, и тако су свима присутнима пожелели добродошлицу и подсетили их на њен идеал „да сви буду једно”, а гости су били из Мола, Кањиже, Руског Крстура, Куцуре, Сенте, Београда, Новог Сада, Суботице, Сомбора, Панчева, али и Белгије, Италије, Мађарске и Хрватске.

Посебни гост Вечери био је проф. др Луиџино Бруни из Италије, професор политичке економије на универзитету Лумза у Риму и ванредни професор економије и етике на Универзитету Софија у Лопјану, а од недавно и папин саветник за лаике, живот и породицу.

Том приликом је представљена књига др Брунија која је недавно преведена на српски језик „Јутра другог – економија и људски односи” а те вечери славља, заједништва, хришћанске љубави, неки гости су с присутнима поделили своје животне приче.

У интермецу програма наступила је девојачка група ,,Ариа” из Руског Крстура а током сусрета за све је припремљен коктел. Вече са Каритасом заједно су организовали Покрет фоколара и Економија заједништва.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ