Љубица Њаради нова председница  Туристичког удружења

автор сен
1.3k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – С обзиром да је досадашњем руководству Туристичког удружења Руски Крстур (ТУРК) – Управному одбору (УО), председници Ивани Дудаш и потпредседнику Жељку Оросу истекао четворогодишњи мандат, у петак, 3. фебруара на заједничком састанку седам крстурских удружења за нову председницу изабрана је Љубица Њаради.

Њаради је педагог у Школи „Петро Кузмјак“, активна је у друштвеном животу, промовисању Русина, мултикултуралности, а учествује у разним пројектима, између осталих и за економско јачање жена.

Седница је одржана у Месној заједници, а пре избора, досадашња председница ТУРК Ивана Дудаш изнела је краћи извештај о активностима Удружења у прве четири године рада оцењујући да су, захваљујући и његовим активностима, Крстур и Русини постали видљивији. Осим тога, осврнула се и на проблеме у раду, па је прокоментарисала да су ТУРК основала крстурска удружења, али да су се њихови чланови ретко укључивали у његове активности.

Осим новоизабране и будуће председнице ТУРК, у УО изабрани су и представници удружења – Владимир Емејди испред Удружења занатлија и приватних предузетника, Наталија Емејди испред Удружења жена „Бајка“, Јаким Винаји испред Удружења младих „Пакт Рутенорум“, Душица Орос испред Удружења паприкара, Михајло Пашо испред Удружења риболоваца „Гргеч“ и Жељко Папуга испред Коњичког клуба „Русин“.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ