Млади глумци из Руског Крстура гостовали у Словачкој

автор зам
1.1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Дечија драмска група Драмског студија АРТ Дома културе Руски Крстур са представом „Прва журка“ Тоде Николетића, у режији Ксеније Бођанец, од 19. до 21. јуна гостовала је у Словачкој, на Седмом Позоришном фестивалу „Михаловске даске“.

Гостовање је реализовано на позивницу организатора Фестивала – Источнословачког удружења „Село“, па је Крстурчанима домаћин био и председник овог удружења Марош Воловар.

Четрнаест основношколаца, режисерка представе, техничка лица Саша Паљенкаш и Михајло Бођанец, као и председник Извршног одбора Националног савета Русина Жељко Ковач, у Словачкој су били смештени у Земплинској Теплици, а у оквирима Фестивала одиграли су две представе за ученике – у уторак, 20. јуна у Будковцох, а 21. јуна у Земплинској Теплици.

Домаћини су гостима организовали и разгледање места у којима су гостовали, екскурзију на језеро Земплинска Ширава, а у повратку свратили су у Кошице.

Како је рекла режисерка Ксенија Бођанец, млади глумци су представу одлично одиграли, публика их је разумела и пратила сва дешавања на сцени, а истовремено ово је била и круна вишегодишњег рада са овом генерацијом глумаца, с обзиром да су већина маломатуранти.

Одлазак у Словачку финансирао је Дом културе, а комби-превоз обезбедила је Школа „Петро Кузмјак“ и Национални савет Русина.

Овогодишњи Фестивал „Михаловске даске“ биће затворен сутра, 24. јуна, а почео је у понедељак, 19. јуна.

2-ART-04

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ