Одлука о изради Плана детаљне регулације Водице

автор зам
805 Опатрене

КУЛА/РУСКИ КРСТУР – Скупштина општине (СО) Кула јуче, 28. фебруара, на својој редовној седници донела је одлуку о изради Плана детаљне регулације локалитета „Водица“ у катастарској општини Руски Крстур, као локације за верски туризам.

Носилац израде Плана је Општина Кула која ће га и финансирати. План ће обрадити ЈКП „Комуналац“ из Куле, а требало би да се заврши за три месеца од дана добијања Извештаја о завршеном јавном увиду.

Реч је о пројекту у ком је крстурска гркокатоличка парохија партнер гркокатоличким парохијама из Сегедина и Кечкемета у Мађарској, а по ком би у Водици требао да буде изграђен објекат за смештај посетиоца. Како пише у образложењу – будући објекат за верски туризам омогућиће проширивање хуманитарних и друштвених активности на преносу вере и очувању традиције.

Везано за Руски Крстур, СО Кула је јуче донела и Одлуку „о отуђењу“ објекта који се службено зове „Зграда путног транспорта“, а ради се о чекаоници на автобуској станици, где је истовремено и угоститељски објекат „Бомбај“.

С обзиром да је објекат у јавној, односно у власништву Општине Кула (претходни власник је била Месна заједница), Општина га је дала на лицитацију. Тржишну вредност некретнине проценила је Филијала Пореске управе Кула, па је почетна цена била мало већа од 14 хиљада евра, а на лицитацији најповољнију понуду за куповину дао је привредник Славко Бучко (трговина „Фреш маркет“) из Руског Крстура. После потребних правних радњи, објекат ће бити преписан у приватно власништво.

СО Кула је јуче донела и Одлуку о Плану регулације система за наводњавање „Сивац-Север“, на површини од око 2 600 хектара у катастарској општини Сивац, за земљу коју сада користи „Ал рафавед Србија“.

Такође одређени су и простори на којима у кулској општини и њеним местима није дозвољено јавно окупљање, углавном испред образовних и здравствених установа, као и испред објеката значајних за одбрану и безбедност.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ