Одржана већ 183. Скупштина крстурских занатлија

автор зам
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Садашње Удружење занатлија и приватних предузетника Руског Крстура продужава традицију некадашњег Удружења занатлија, па је јуче, 8. јануара, одржало редовну Годишњу скупштину, већ 183. по реду.

Осим неколико старијих мајстора-пензионера, који су и почесни чланови Удружења, на седници је, између осталих, присуствовало и петнаестак млађих, односно садашњих крстурских предзетника, директор Регионалне привредне коморе (РПК) Сомбор Зоран Булатовић, председник Општег удружења предузетника Кула Сувеиљ Каримановић, секретар Месне заједнице (МЗ) Руски Крстур Михајло Сабадош и представници неколико крстурских удружења.

Председавао је секретар Удружења Ђура Сабадош, извештај о раду за прошлу годину поднео је председник Удружења Владимир Емејди, а финансијски извештај заменик председника др Михајло Семан и благајник Јанко Семан. У извештају о раду Емејди је, између осталог, посебно истакао представљање старих заната на прошлогодишњем Крстурском сајму, а многи су похвалали залагање старих крстурских мајстора и захвалили им на веома успешној презентацији некадашњих заната.

Осим Крстурског сајма, који су организовали заједно са Удружењем жена „Бајка“, крстурски предузетници су организовали и традиционални Мајсторски бал, радионицу за израду витража, екскурзију у Шид, учествовање на више предавања и семинара, а рад Удружења подржали су ресорни покрајински секретаријати, Агенција за развој Општине Кула и крстурска МЗ. Удружење је деловало позитивно, јер су приходи били 187 000 динара, где је 26 000 приход од чланарина, а у ову годину је пренето 43 000 динара.

Удружење ће подржати и укључити се у будућу Локалну акциону групу на нивоу кулске општине, која ће бринути о руралном развоју, а директор РПК Сомбор Булатовић је присутним представио новости у раду Коморе на основу нових законских прописа који се примењују од почетка ове године. Секретар МЗ Сабадош истакао је да ће Удружење и ове године од МЗ добити редовну дотацију, говорио је о новим условима рада МЗ, као и да 31. јануара истиче садашњи самодопринос.

Истакнуто је и да ће познати мајсторски бал ове године бити одржан 21. јануара у крстурском Ресторану „Црвена ружа“, на који су позвани сви предузетници, али и други заинтересовани.

12-Majstrove-05

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ