Паприкари и  бригадири се договорили о надници

автор мар
1.3k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Чланови Удружења паприкара „Капсикум анум“ из Руског Крстура у уторак,2. маја, одржали су још један састанак о висини наднице у паприци, а овај други састанак је одржан на иницијативу бригадира који доводе раднике у село, па су присуствовале две бригадирке из Врбаса и једна из Крстура.

-На прошлом састанку паприкара договорена цена од 1 400 динара за 8 радних сати, или 175 динара на сат брзо је прихваћена и сада, а проблем је био око висине трошкова за превоз и услугу бригадира, што не може бити исто за мањи број радника и за цео автобус – рекла је председница Удружења паприкара Душица Орос.

До сада је један бригадир доводио надничаре код више произвођача и од сваког се наплаћивало једну дуплу дневницу за бригадира, без обзира на број радника. Сада је договорено да један бригадир по тој основи може да наплати само једну дуплу дневницу, и тај новац ће се делити на све газде, с обзиром на број радника.

Цена превоза може бити различита, зависи од места становања радника, али је договорено да укупна цена за радни сат са свим трошковима не сме бити већа од 215 динара.

-До договора није било лако доћи, али по овој договореној цени имамо понуде за раднике. Надам се да ће наши чланови поштовати договор, јер су све групе радника оглашени од стране Удружења прихватили ове услове рада – рекла је Орос.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ