Богата Дечија недеља у Школи „Петро Кузмјак“

автор маф, фото ошпк
970 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Дечија недеља, која траје од 3. октобра, у Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ има много разноврсних садржаја, у зависности од узраста ученика. Сагласно са овогодишњим мотом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, акцент је био на разним играма, али и хуманитарним и другим активностима.

Дечија недеља ће бити завршена данас са спортским даном за целу Школу, односно јесењим кросом на терену у шумици поред канала. Међугенерацијска спортска такмичења су била и јуче, за све ученике ОШ, а на часовима одељенског старешине говорило се и о важности Дечије недеље.

Средњошколци који изучавају веронауку јуче су посетили старе на дружењу у парохијском Каритасу, а интернаћани су се дружили и са малим ученицима у продуженом боравку.

У оквирима Дечије недеље интересантан је био и математички квиз „Забавна математика“, где су се такмичили ученици 3. и 4. разреда крстурске и школе „Братство јединство“ из Куцуре. Ове године бољи су били домаћини, а квиз су припремили гимназијалци првог разреда, са професорицом Леоном Сабо.

Ученици другог разреда ОШ дружили су се и играли са млађом браћом или сестрама, а за матуранте је била организована мотивациона радионица о добровољном давању крви, с обзиром да ће и сама акција у Школи бити организована 10. октобра.

Крстурска Школа у Дечијој недељи такође негује и хуманитарни аспект, па ће ове године бити организовано прикупљање половних уџбеника, који ће бити поклоњени ученицима у потреби.

14-Skola-06

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ