Годишња седница 30. децембра, а позитивно решено и неколико захтева

автор зам
857 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – На јучерашњој седници Савет Месне заједнице (МЗ) Руски Крстур прихватио је извештај, односно предлоге и примедбе Крстурчана са Збора грађана, који је одржан 28. новембра, и у наредном периоду ови, већином комунални проблеми, биће решавани.

На основу Закона о јавној својини, месне заједнице више нису власници непокретности, него су у јавној својини општина, и у складу са дописом Општине Кула Савет МЗ је јуче донео одлуку о раскидању уговора о закупу три објекта са њиховим закупцима, а они ће моћи да продуже закуп са компетентим у Општини Кула.

На седници Савета одлучено је да ће годишњи проширени састанак Савета МЗ, који се традиционално организује на крају године, одржати 30. децембра у 17 часова у конференцијској сали у спортској хали. На седницу ће бити позвани и представници привредних организација, установа, институција и удружења Руског Крстура, а истог дана у 14 часова у Великој сали Дома културе биће организован дочек Деда Мраза. МЗ организује и заједнички дочек Нове године у центру села са ватрометом.

Позитивно је решено и неколико захтева за помоћ, па ће Савет из дотација за друштвене организације 20 хиљада динара определити Месној организацији Удружења инвалида рада, а наћи ће се начин и за постављање одговарајућих плочица у апотеци у сеоској Здравственој амбуланти. Такође, Савет ће послати захтев Дому здравља Кула да се реши проблем педијатра у крстурској амбуланти.

На Савету је предложено и да се помогне у превозу Себастијана Нађа, ученику осмог разреда крстурске Школе, који учествује у такмичењу „Пинкове звездице“.

MZ-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ