Дефиле парадних запрега, такмичења и забава на Хиподрому „Леји“.

автор маф
1.1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У организацији крстурског Коњичког клуба „Русин“, другог дана Манифестације „Дани крстурске паприке“, 14. августа, на Хиподрому „Леји“ одржане су касачке трке.

Програм је отворио Дефиле парадних запрега чланова домаћег Клуба и гостију из Куцуре, Црвенке и Крушчића, а парадне запреге су возила и деца.

Председник КК „Русин“ Жељко Папуга је овим поводом ветеранима и учесницима – Јакиму Чизмару, Влади Међешију и Јанку Планчаку уручио пехаре за допринос коњичком спорту у Руском Крстуру, а признање је добио и Габор Међеши.

4-leji 02

У четири једнозапрежне касачке трке учествовали су коњи власника из више војвођанских места и из Ниша, а у две трке је учествовао и домаћи такмичар – Јанко Планчак, у једнозапрежној и у ревијалној двозапрежнј касачкој трци у којој је освојио треће место.

Организатор је захваљујући спонзорима обезбедио новчане награде за прва четири места, а победницима у свакој трци додељени су и пехари које је у ревијалном делу поделио председник Коњичког савеза Србије за парадне запреге и организацију такмичења Вјекослав Пападоколо.

4-leji 03

Домаћи коњички клуб је између трка организовао и богат забавни програм за публику као што је такмичење за старије у натезању конопца, а за децу трку у џаковима и посебно занимљиву игру „Ухвати награду“ у којој су деца јурила зеца, док су у другој игри заједно са старијима морали да ухвате прасе.

На крстурским Лејима било је много публике и љубитеља коња, и то не само из Крстура и околине, већ и из многих војвођанских места.

Организатор је за све припремио кувано јело у два котлића, Удружење жена „Бајка“ је продавало колаче, са својим штандом се представило и Удружење паприкара „Капсикум анум“, а дружење испод шатре са живом музиком потрајало је до касних вечерњих сати.

4-leji 04

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ