Едукативне екскурзије за паприкаре

автор зам
996 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Удружење паприкара Руског Крстура ове и прошле недеље за своје чланове организовало је две едукативне посете, а представници Удружења учествовали су и на једном предавању у Министарству пољопривреде.

Прошле недеље, 26. фебруара, 35 чланова Удружења паприкара у Београду посетили су Сајам „Агромаркета“ у Крагујевцу, предузећа са којима паприкари сарађују већ неколико година, а које као спонзор подржава и манифестацију Дани крстурске паприке.

Ове недеље 1. марта, 25 чланова Удружења били су и у Мужљи, у предузећу „Царска башта“, која у пластеницима, стакленицима и на отвореном производи разно поврће, регистрована је и за увоз и извоз поврћа и воћа, прошле године је од Крстурчана откупљивала паприку, а тако ће бити и ове године.

У Мужљи су чланови удружења имали  и пријем у Месној заједници, као и разговор са директором „Царске баште“ Ђулом Мадарашом.

Истог дана, 1. марта, на позив Удружења из Министарства пољопривреде, члан Управног одбора Удружења паприкара Радован Беговић у Београду присуствовао је на представљању више пројеката под називом „Научно-истраживачки пројекти у области пољопривреде“.

Paprigare-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ