Како за друге приватизоване медије, уговор још није потписан ни за кулски ИПЦ

автор сен
982 Опатрене

БЕОГРАД/КУЛА – Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да су 22 медија која су продата у првом кругу приватизације и даље без власника јер није потписан ниједан купопродајни уговор.

– Општине и градови немају право да их финансирају, а с обзиром на то да још увек нису потписани купопродајни уговори, ови медији не могу учествовати ни на конкурсима Министарства културе ни локалних самоуправа за пројектно суфинансирање медијских садржаја – навео је УНС у саопштењу.

За УНС су из Агенције за приватизацију рекли да ће у наредним данима сукцесивно почети потписивање уговора са новим власницима и да се до сада прикупљала сва потребна документација, као и да се чекало и на мишљења Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије.

УНС је навео да купца Информативно-пропагандног центра Кула Радована Ковача још нико из Агенције за приватизацију није позвао да потпише уговор, иако су му рекли да ће га потписати у року од 15 до 20 дана од дана лицитације која је била 1. септембра.

Рок за приватизацију медија је 31. октобар.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ