Крстурчани данас на Сабору народног стваралаштва Србије

автор зам
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР/ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ – Ансамбл Дома културе Руски Крстур данас, 17. октобра, учествује на 43. Сабору народног стваралаштва Србије у Петровцу на Млави, највишем фестивалу у овој области у држави. Крстурски је један од пет ансамбала-група који представљају Војводину на Сабору, а из кулске општине на Сабору учествује и ансамбл „Србија“ из Куле.

Дом културе се на Сабор пласирао са фолклорном тачком „Вербунг на Хорњици“ Фолклорне групе ветерана у кореографији Габријеле Сајанковић, у којој учествује и Мушка певачка група и Тамбурашки оркестар Дома културе, под руководством Јулијана Рамача. КУД „Србија“ из Куле на Сабору учествује са приказом игара из Бачке.

Дефиле свих учесника почиње у 15 часова, а у 15,30 ч. на отвореној сцени у Петровцу на Млави почиње главни програм, на ком ће наступити најквалитетније изворне плесне и певачке групе, вокални солисти и инструменталисти на старим инструментима. У случају лошег времена, програм ће бити одржан у Спортској хали.

Сабор народног стваралаштва Србије биће завршен са музичким програмом „Балкански мотиви“ (у 19. ч.) у ком ће наступити и Хор и Народни оркестар Радио-телевизије Србије.

Петровац на Млави је седиште истоимене општине у источној Србији на падинама Хомољских планина и у долини реке Млаве, у 34 насеља општине живи око 46 440 становника, а припада Браничевском округу.

Сабор народног стваралаштва Србије организује Савез аматера Србије и Културно-просветни центар Петровац на Млави, а покровитељ манифестације је Општина Петровац на Млави.

Sobor-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ