Одржана Месна смотра рецитатора

автор маф
990 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – На јучерашњој Месној смотри рецитатора Руског Крстура прво место у млађем узрасту освојила је Ребека Семан, друго Марко Ковачевић, а треће место Иван Планчак.

У конкуренцији средњег узраста први је био Матеј Шепински, други Никола Еделински, а треће место освојила је Валентина Новта.

У старијем узрасту најбоља је била Тимеа Будински, друго место освојила је Леонтина Штефанко, а треће Марија Малацко. У сва три узраста такмичило се 29 рецитатора.

Селекторка свих месних смотри у кулској општини, које су почеле 1. марта, а биће завршене у петак, 4. марта – Амалија Ковач из Куле, а стручни консултант за русински језик је Михајло Зазуљак. После свих такмичења по местима, селекторка ће одредити који рецитатори ће учествовати на Општинској смотри.

Као гости програма наступила су деца из крстурског Одељења „Цицибан“ Предшколске установе „Бамби“ из Куле – Ива Сабо, Хана Семан и Ника Дудаш, као и ученици крстурског Одељења Школе за основно музичко образовање из Куле – Хелена Новта, Павле Венчељовски, Дејан Харди, Лора Новаковић, Клара Катрина, Маја Сивч, Марина Џуџар, Олесја Папуга, Игор Папуга и Јована Казак.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ