Одржан Организациони одбор за прославу националног празника Русина

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – У просторијама Русинског КУД „Др Хавријил Костељник“ јуче, 15. децембра, одржан је редовни састанак Организационог одбора за Централну прославу националног празника Русина, која ће бити одржана у Кули, 16. јануара 2016. године.

На састанку су приказана идејна решења за плакат и позивницу, који су већ дати у штампу, као и за сценографију на Свечаној академији, која је прихваћена са мањим предлозима за допуну.

Материјал за монографију о Русинима у Кули ће такође ускоро бити у штампи. Припреме за три изложбе и њихове пратеће садржаје теку по плану, ускоро ће почети и пробе за тачке које ће бити извођене на Свечаној академији, а до краје ове недеље и техничке екипе Радио телевизије Војводине и особе задужене за технику на Свечаној академији посетиће салу Културног центра у Кули.

На јучерашњем састанку договорено је да ће представници Одбора ових дана поново посетити челнике Општине Кула због конкретизовања Протокола о сарадњи између Општине Кула и Завода за културу војвођанских Русина, као главним организатором Централне прославе.

До краја године биће одржан још један састанак Организационог одбора.

Kula-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ