Позив за финансирање локалних акција и иницијатива младих

автор апм
1.1k Опатрене

ВРБАС – Радно тело за безбедност младих Кровне организације младих Србије (КОМС) расписало је конкурс за финансирање локалних иницијатива за побољшање безбедности младих и подизање безбедносне културе младих у 12 градова и општина Србије. Једна од општина у којој је отворен позив је и општина Врбас.

Конкурс се реализује у оквирима пројекта „Подмлађивање! – Нове идеје младих за бољи положај младих“, уз финансијску подршку Министарства за омладину и спорт Републике Србије. Позив је отворен до 30. јануара.

Право учешћа имају млади од 15 до 30 година, а на конкурс се могу јавити удружења младих, удружења за младе и неформалне групе младих састављене од најмање пет чланова, као што су школски и студентски парламенти, разне секције младих и друге групе младих са подручја Врбаса, Сомбора, Суботице, Новог Сада, Београда и још седам градова у Србији.

Креативна акција, или иницијатива, треба да буде у оквирима једне од шест тема: ванредне ситуације, еколошка безбедност, здравствена безбедност, насиље, безбедност у саобраћају и безбедност на интернету.

Активности би требало да буду реализоване од 6. фебруара до 6. марта 2016. године, а детаљне информације о конкурсу, условима учествовања налазе се на сајту www.koms.rs.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ