Представљени и Крстурчани

автор мхк
767 Опатрене

НОВИ САД – У Новом Саду, у Мастер центру Новосадског сајма, у суботу, 5. децембра, одржан је 16. Научно-стручни скуп „Савремена продукција поврћа“, на ком су били и чланови Удружења произвођача паприке „Капсикум анум“ и Удружење жена „Бајка“ из Руског Крстура, који су представили и своје производе.

На скуп је организовано на аутобусу дошло око 30 Крстурчана, а како су рекли чланови Удружења паприкара Микола Винаји и Владимир Бођанец, желели су да измене искуства, послушају стручне савете, али и да покажу своје производе као што је ајвар, млевена паприка, семе паприке, као и зимница и производи „Бајке“.

Paprigare-02

На отварању скупа говорила је подсекретарка Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство Наташа Адеми, која је рекла да треба пружити подршку оваквим стручним и научним скуповима.

Владимир Сабадош из Сомбора био је један од стручних излагача који је говорио о утицају заштитних мрежа на паприку и тиме утичу на њен квалитет. Он је нагласио да би требало размотрити коришћење оваквих врста мрежа у производњи поврћа и о могућностима за њихову субвенционисану набавку.

Paprigare-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ