Програм у Кули поводом националног празника оцењен као веома успешан

автор зам
1.1k Опатрене

КУЛА – У просторијама Русинског КУД „Хавријил Костељник“ јуче је одржан састанак Организационог одбора за Централну прославу обележавања националног празника Русина, која је 6. јануара одржана у Кули, а на састанку су анализиране припреме и прослава Централне свечаности.

На овом завршном састанку Организациного одбора за свечаност у Кули истакнуто је да су се чланови домаћег Русинског КУД, као главног соорганизатора програма, добро снашли и организовали у припремама и реализацији чак осам сегмената програма, да се и КУД представило у најбољем светлу, а узимајући у обзир утиске присутних и гостију – оцењено је да је организационо и по квалитету програма, Централна свечаност у Кули била веома успешна и на високом нивоу.

Kula-02

Једина замерка и чланова Организациного одбора и гледалаца снимка свечане академије на РТ Војводине било је слабије озвучење неких тачака на Академији што ће се, како је речено, узети у обзир у припреми Централне свечаности следеће године у Бикићу.

Као велики квалитет истакнуто је представљање русинских уметника-професионалаца из Куле, а велика вредност Централне свечаности је да је остала и прва посебно написана књига о Русинима у Кули.

На састанку Организационог одбора упућена је захвалност свима који су на неки начин учествовали у организацији и на самим програмима Централне свечаности, истакнуто је програм био добро посећен, пратили су га гости из скоро свих места у којима живе Русини, чак и из Хрватске, а овом приликом још једном је упућена захвалност у помоћи око организације Централне свечаност Школи за основно музичко образовање Кула, Културном центру Кула, као и локалној самоуправи.

Kula-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ