Произвођачи паприке добили средства за стручно усавршавање и опрему

автор зам
925 Опатрене

РУСКИ КРСТУР/СОМБОР – Чланови удружења паприкара из Руског Крстура у среду, 2. децембра, посетили су Пољопривредну саветодавну станицу Сомбор на чијем челу је Владимиром Сабадошом.

Стручњаци сомборске Саветодавне станице, за 24 произвођача, одржали су шест предавања о производњи паприке, а изнели су и своја искуства о производњи паприке у Израелу.

Од планираних шест, ово је било четврто планирано путовање са стручним усавршавањем ове године, а чланови Удружења паприкара их остварују на основу добијених средстава од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. На основу конкурса, Удружење је добило 370 000 динара.

За ову годину планиране су још и посете Новом Саду и Крагујевцу, а од добијених средстава Удружење паприкара купило је и опрему за озвучење за предавања која сами организују, дигитални фотоапарат, као и три мобилна телефона.

У суботу, 5. децембра, чланови Удружења паприкара учествоваће на 16. Научно-стручном саветовању „Савремена продукција поврћа“, које ће бити у Мастер центру у Новом Саду у организаији Војвођанског друштва повртара и Одбора за село Српске академије наука и уметности.

За сада је пријављено 24 паприкара, а заинтересовани за одлазак на ово саветовање могу да се пријаве код Душице Орос.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ