Сусрет са откупљивачима на „Данима крстурске паприке“

автор сен
1.4k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Манифестација „Дани крстурске паприке“ у суботу, 15. августа, почела је са сусретом паприкара, представника хемијских кућа и откупљивача паприке, који су обишли три парцеле под паприком. Затим су произвођачима одржане краће презентације и саветовања представника хемијских кућа, који су им нудили средства за прехрану и заштиту паприке.

Обилазећи њиве, произвођачи су коментарисали да овогодишња паприка неће бити толико квалитетна као прошле године, првенствено због дуготрајне високе температуре. Брање паприке почело је прошле недеље, откуп је био организован на два места за 60 динара за килограм за прву класу.

– Због високе температуре која је била целог лета, паприка неће бити таквог квалитета, па ни квантитета као прошле године. Међутим, ситуација је таква и у другим местима, а Крстур је ипак познат по продукцији и квалитету паприке, па верујем да ћемо је и ове године добро продати. На манифестацију је дошло око 10 представника откупљивача, који за сада не говоре о цени, али већ је познато да ће ове године у Крстуру бити више откупљивача и откупних места као раније – рекао је председник Удружења паприкара „Капсикум анум“ Владимир Варга.

Више фотографија у посебној галерији на нашем сајту.

Poljo-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ