У Школи обележен Светски дан хране

автор маф
982 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Светски дан хране, 16. октобар, у Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ обележен је у петак, 14. октобра, а обележавање је припремила Биолошка секција средње школе, коју води професорица Тереза Катона.

По њеним речима, у овој првој организованој активности, акценат је стављен на здраву храну, па је поводом тога у холу школе припремљена презентација здраве хране, највише воћа и поврћа, природних сокова који су сами припремали и меда.

На штанду су биле изложене и две врсте здраве ужине коју су ученици могли да пробају, по рецептима које су заинтересовани могли понети са собом.

Обележавање Дана хране било је пропраћено и са пригодном изложбом фотографија на тему хране, чије су ауторке Марија Бељкаш из IV-2 и Кристина Афић из II-1 одељења Гимназије, а група ученика из II-1 одељења су се са својим музичким наступом побринула за добру атмосферу.

Светски дан хране обележили су и ученици нижих разреда ОШ, који су такође у школу донели разноврсно поврће и говорили су о његовом значају.

6-Poziva-06

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ