Још једна премијера у русинском националном позоришту

автор сен
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Публика, која је у суботу, 20. фебруара, била на премијери представе „Шта је видео батлер“ у режији Владимира Нађа Аћима, а у рподукцији Русинског народног позоришта (РНТ) „Петро Ризнич Ђађа“, имала је прилику да гледа прави „маскенбал“. На основу текста Џона Ортона, режисер је причу прилагодио овдашњем менталитету и заједно са глумцима направио комедију ситуације засновану на замени идентитета.

Одлични глумци са динамиком, хумором, интригама, замени улага и костима у представи, која траје више од 100 минута, цело време су држали пажњу публике у препуној сали крстурског Дома културе, којој је тек на крају откривен необичан расплет и порука.

Поводом премијере режисер је посебно похвалио посвећеност глумачке екипе, коју чине Славко Орос, Снежана Малацко, Михајло Варга, Емил Њаради, Ненад Кањух и Ребека Планчак.

Организатор представе је био Саша Паљенкаш, суфлер и реквизитер Тања Арва Планчак, костимограф Тања Орос, мајстор светла Жељко Пашо, мајстор звука Владимир Бесермењи, сценографију су израдили Звонко Олејар и Ђура Хома, а сценски радници су били Златко Русковски и Ђура Хома.

Реализацију овог 25. пројекта РНТ „Петро Ризнич Ђађа“ финансирао је Национални савет Русина.

Сцене из нове представе РНТ „Петро Ризнич Ђађа“, комедије „Шта је видео батлер“

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ